28 Окт
2015

Президент подписал закон об отмене военн...

Военный сбор с валютообменных операций физлиц взимался с середины марта ...
22 Окт
2015

Яценюк заявив про "технічну" готовність ...

Отримання права на безвізові поїздки в ЄС дуже важливо для українців, і виконана ...
22 Окт
2015

Какие налоги хотят снизить в Украине: ин...

В проекте налоговой реформы предусмотрено падение ставок основных налогов и ...
22 Окт
2015

Что нужно сделать для финансовой стабиль...

Новая парадигма экономического роста: что реально нужно сделать для финансовой ...

Як отримати дозвіл на проживання в обмін на інвестиції

Депозиты,

vid-na-zitelstvo

Щоб постійно жити, займатися бізнесом або працювати за кордоном, можна вкласти кошти в економіку однією з країн, які надають дозвіл на проживання (ДНП) на підставі інвестицій.

Країни, що надають дозвіл на проживання на підставі інвестицій

Країна Мінімальна сума
Австралія 5 млн австралійських дол
Андорра 350 тис. євро
Болгарія 600 тис. левів
Великобританія 1 млн фунтів
Угорщина 250 тис. євро
Гонконг 10 млн гонконзьких дол
Греція 250 тис. євро
Ірландія 1 млн євро
Іспанія 500 тис. євро
Латвія 50 тис. латів
Нова Зеландія 1,5 млн новозеландських дол
Португалія 500 тис євро
Сінгапур 5 млн сінгапурських дол
США 500 тис. дол
Франція 10 млн євро
Швейцарія 200 тис. швейцарських франків
Естонія 65,5 тис. євро

 

Австралія

ДНП в Австралії можна отримати, вклавши 5 млн австралійських дол (4450000 дол США) в облігації, фонди або компанії цієї країни. Період інвестування - чотири роки. Після закінчення цього терміну можна претендувати на ПМЖ, ще через п'ять років - на громадянство. Громадяни Австралії можуть відвідувати без віз 167 країн світу.

Андорра

За 350 тис. євро можна стати володарем ДНП в Андоррі. Для цього можна вкласти кошти в місцеву нерухомість, зареєстровану в країні компанію чи державні облігації. Крім того, заявник повинен перевести на депозит Інституту фінансів (INAF) 50 тис. євро за себе і ще 10 тис. за кожного утриманця. Потребується офіційно підтверджений річний дохід не менше 36 тис. євро, і ще 12 тис. за кожного залежного члена сім'ї. Володар ДНП повинен жити в Андоррі мінімум 90 днів у році. Щоб отримати цей статус, потрібно також житло - власне або орендоване. Маючи дозвіл на проживання в Андоррі, можна пересуватися і проживати на території Іспанії і Франції, а також мати поточний рахунок у банку офшору.

Болгарія

З 19 лютого 2013 іноземець може отримати ДНП в Болгарії, якщо вкладе не менше 600 тис. левів (близько 300 тис. євро) в покупку нерухомості. При цьому можна або оформити угоду як приватна особа, або зареєструвати придбання на болгарську фірму, в якій інвестору належить не менше 50% капіталу. Після п'яти років перебування в статусі ДНП можна претендувати на ДВП (довготривалий вид на проживання), якщо протягом цього терміну заявник був відсутній на території Євросоюзу не більше десяти місяців сумарно і не більше шести місяців поспіль.

Великобританія

ДНП в Великобританії можна отримати через інвестиції в розмірі від 1 млн фунтів стерлінгів. З них не менше 750 тис. потрібно вкласти в економіку країни: наприклад, придбати державні цінні папери. Цю частину грошей не можна вкладати в акції компаній, що займаються будівництвом, а також покласти на рахунок банку або інвестиційної компанії. Не дозволяється розташовувати інвестиції через офшорні фірми. На решту 250 тис. можна придбати нерухомість у Великобританії або зарахувати цю суму на рахунок в британському банку. Інвестор не має права працювати за наймом і отримувати соціальні гарантії.

Отримавши статус підприємця на один рік, бізнесмен повинен періодично звітувати про діяльність своєї фірми, щоб продовжити статус ще на три роки. Через чотири роки можна претендувати на ПМП, який дає право жити і працювати у Великобританії, а також відвідувати без візи всі країни Європейського союзу.

Угорщина

Як і у Великобританії, покупка нерухомості в Угорщині не дозволяє автоматично отримати ДНП. Зате цим статусом можна обзавестися, якщо вкласти 250 тис. євро в облігації державної позики з п'ятирічним терміном погашення. Сума відшкодовується інвестору в повному обсязі після закінчення п'яти років. Через вісім років постійного проживання в Угорщині можна отримати громадянство. Ця країна - член Євросоюзу, тому її громадяни можуть без віз подорожувати Європою і США, а також без обмежень вести бізнес в ЄС.

Німеччина

З 1 серпня 2012 законодавство Німеччини спростило отримання дозволу на проживання для бізнесменів та інвесторів. Тепер немає необхідності влаштовувати на роботу певну кількість співробітників і немає мінімальної суми інвестицій, яка раніше складала 250 тис. євро. Інвестори мають більше шансів отримати ДНП при капіталовкладень не менше 1 млн євро. Крім того, має бути бізнес-план, схвалений владою обраної федеральної землі. Перевага віддається інноваційним та соціально значущим проектам. ПМЖ можна отримати через три-чотири роки, громадянство - ще через чотири роки.

Гонконг

Інвестор може отримати ДНП в Гонконзі, вклавши 10 млн гонконзьких дол (1,3 млн дол США) в компанію, зареєстровану в цьому адміністративному районі. Дозвіл на проживання також отримують члени родини. Розмір власного капіталу заявника повинен становити не менше 6,5 млн гонконзьких дол (845 тис. дол США). Крім того, потрібно створити робочі місця для громадян. Через сім років постійного проживання можна претендувати на ПМП.

Греція

ДНП в Греції можна отримати при купівлі нерухомості вартістю не менше 250 тис. євро. Цей статус видається на строк до п'яти років з можливістю продовження. Власники цього документа, а також їх подружжя та неповнолітні діти зможуть вільно подорожувати Шенгенською зоною по три місяці поспіль. ДНП в Греції не дає права на роботу.

Ірландія

В Ірландії дозвіл на проживання видається на два роки з можливістю продовження ще на три роки. Потім статус оновлюється кожні п'ять років за умови збереження інвестицій і відсутність судимості. Крім капіталовкладень у цінні папери або підприємства, для отримання ДНП можна інвестувати в житлову нерухомість для власного проживання (задля здачі в оренду). Мінімальна сума інвестицій - 1 млн євро. Найчастіше потрібно, щоб не більше 50% із цієї суми було витрачено на житло, а інші кошти потрібно вкласти в цінні папери або підприємства.

Щоб претендувати на ДНП, інвестор повинен надати документи, що свідчать про факт придбання нерухомості і про те, що об'єкт куплений без залучення кредиту, а також дані про тих членів сім'ї, які оселяться в Ірландії разом з інвестором. Право на проживання в країні мають дружина або чоловік і неповнолітні діти інвестора.

Іспанія

Умови отримання ДНП в Іспанії:

  • покупка житлової або комерційної нерухомості, а також землі в Іспанії на суму не менше 500 тис. євро;
  • придбання державних облігацій на суму не менше 2 млн євро;
  • інвестиції в розмірі 1 млн євро в покупку часток іспанських компаній або вкладення 1 млн євро у фінансові інститути країни.

ДНП отримує також родина інвестора - чоловік (дружина) і неповнолітні діти. Іспанська ДНП дає право без обмежень подорожувати країнами Шенгенської зони, проте не дозволяє працювати в Іспанії.

Латвія

ДНП в Латвії можна отримати, якщо вкласти капітал:

  • від 100 тис. латів (близько 140 тис. євро) - у нерухомість Риги, Елгави, Даугавпілса, Єкабпілс, Лієпаї, Резекне, Валмієри або Вентспілса;
  • від 50 тис. латів (близько 70 тис. євро) - у нерухомість будь-якого іншого населеного пункту;
  • від 25 тис. латів (35 тис. євро) - в капітал компанії, яка зареєстрована в Латвії і щорічно платить податки не менше 20 тис. латів (28 тис. євро).

На відміну від інших країн, для оформлення ДНП не потрібно проводити більшу частину року в Латвії. Власники цього документа можуть безперешкодно пересуватися майже по всій Європі.

Нова Зеландія

Іммігрувати до Нової Зеландії можна, маючи мінімум 1,5 млн новозеландських дол (1245000 дол США). При цьому потрібно мати три роки досвіду роботи в бізнесі, особисті заощадження на суму не менше 1 млн новозеландських дол (830 тис. дол США) і добре знання англійської мови. Ці вимоги знімаються, якщо заявник вкладає в економіку країни від 10 млн новозеландських дол (8,3 млн дол США). Вид на проживання надається також дружині і дітям інвестора. Після п'яти років проживання можна отримати ПМП.

Португалія

ДНП в Португалії отримують інвестори, які виконали хоча б одна з умов:

  • інвестували в економіку (наприклад, в виноградники) мінімум 1 млн євро;
  • придбали нерухомість вартістю від 500 тис євро;
  • створили мінімум 10 робочих місць.

Ті, хто вирішили отримати ДНП при покупці нерухомості, зобов'язуються не продавати її мінімум протягом п'яти років, щоб не втратити статус резидента. Об'єкт можна придбати як для отримання доходу, так і для власного проживання. Період обов'язкового перебування інвестора в Португалії - сім днів у перший рік і 14 в наступні два роки. Після шести років проживання можна подавати заяву на отримання громадянства.

Сінгапур

У Сінгапурі ДНП отримують інвестори, що вклали 2,5-10 млн сінгапурських дол (2-8 млн дол США) в бізнес, венчурні фонди чи трасти цього міста-держави. Не більше 50% інвестицій дозволяється вкласти в нерухомість для власного проживання. Термін інвестицій - п'ять років. При покупці ДНП за 2,5 млн дол товарообіг компанії заявника повинен бути не менше 30 млн сінгапурських дол (24 млн дол США). При інвестиціях у розмірі 10 млн інвестору потрібно володіти активами загальною вартістю не менше 20 млн сінгапурських дол (16 млн дол США).

США

У США при купівлі житла на суму від 500 тис. дол видається трирічна віза. Щоб отримати можливість залишатися в країні, потрібно витратити не менше 250 тис. з цієї суми на нерухомість для постійного проживання, а на решту коштів можна купити житло для здачі в оренду. При цьому вартість нерухомості потрібно сплатити одноразово і повністю, не дозволяється брати іпотечний кредит. Покупець повинен жити в будинку не менше 180 днів у році, при цьому потрібно оплачувати американський податок на прибуток, у тому числі на дохід, що отримується за кордону. Така віза не дає права на соціальних пільг і перестає діяти після продажу нерухомості.

Постійний ДНП («грінкарту») можна отримати після покупки комерційної нерухомості вартістю не менше 500 тис. дол, а також після укладення шлюбу з американським громадянином або за наявності родичів в країні. Крім того, щоб отримати «грінкарту», можна відкрити в США власний бізнес. Володар ДНП може залишати країну і повертатися в будь-який час; він володіє тими ж правами, що громадяни США, окрім виборчого. «Грінкарта» видається на 10 років з можливістю продовження, так що її власник може довічно залишатися в статусі постійного жителя.

Франція

Іноземець може отримати ДНП у Франції на підставі «виняткового внеску в економіку». Для цього потрібно інвестувати мінімум 10 млн євро в компанію, зареєстровану в країні, і створити мінімум 50 робочих місць. Заявнику має належати не менше 30% капіталу французького підприємства. Члени сім'ї інвестора також отримують ДНП.

Швейцарія

ДНП в Швейцарії можуть отримати особи з високими доходами, які уклали з кантональних владою угоду про сплату акордного податку (lump sum taxation). Оподатковувана база розраховується не на основі доходів або вартості капіталу, а на основі усередненої вартості життя в Швейцарії. В одних кантонах угоду про сплату укладається на п'ять років з можливістю отримати постійний дозвіл на проживання (ПМП), в інших воно продовжується щороку. Після отримання ПМП податок все одно потрібно платити. Декларувати потрібно тільки дохід від активів у Швейцарії. Акордний податок не замінює інші податки, у тому числі на нерухомість. Мінімальна ставка податку не фіксована, але сума податку зазвичай варіюється від 200 тис. до 400 тис франків. Кантони, в яких можна отримати ДНП при сплаті акордного податку: Берн, Гларус, Женева, Люцерн, Нідвальден, Санкт-Галлен, Тічино, Тургау.

Після 10 років проживання можна отримати ПМП, а ще через два роки - претендувати на громадянство. Перше громадянство зберігається.

Естонія

ДНП в Естонії видається тим, хто вклав мінімум 65500 євро в компанію, зареєстровану в країні. При цьому фірма не повинна бути фіктивною, вона повинна приносити прибуток і мати офіційно працевлаштованих працівників - резидентів Естонії. Інвестору не обов'язково жити в країні.

Як отримати дозвіл на проживання в обмін на інвестиції
4.7 (93.33%) 3 голосов

Еще нет комментариев.

Оставить комментарий

*

code